Hilsen fra Bo Nyholm

Til alle ØCKére

Tak for opmærksomheden i forbindelse med mit styrt, har modtaget en flaske Whisky, som vil blive nydt når der ikke længere indtages større mængder medicin😊

Info om cykeltur st. bededag, hvor Thomas Sjørup, Martin Kølbæk, Steen Svanholm og jeg deltog.

Lige før Skibby, på cykelstien langs hovedvej 53 hvor vi kører 2 og 2 (kører med ca. 30 km) styrter vi. Thomas rammer en rod/ujævnhed og mister herredømmet over cyklen og hans forhjul rammer mit hvorefter vi alle 4 ryger rundt.

De 3 andre er hurtigt på benene med mindre/større skrammer på krop og cykel. Kun Martin kan køre hjem. Tak til Hanne Kølbæk som bragte cykler, Thomas og Steen hjem.

Jeg bliver hentet af ambulance og bliver kørt til Hillerød sygehus til undersøgelse. Der er efter lidt vask, stor hudafskrabning på næse, hage og overlæbe. Der bliver syet 5 sting under næsen. Der blev taget røntgenbilleder af nak og ryk. Røntgenbillede viser: Fractura dens axis (DS121C) – brud på anden nakkehvirvel😊 Rigshospitalet bliver kontaktet for at høre om jeg skal derind til yderligere kontrol. Efter nogen venten, vender Rigshospitalet tilbage og de meddeler at jeg skal derind til yderligere kontrol.

Bliver igen transporteret i ambulance. På rigshospitalet bliver der taget nye billeder, som viser at bruddet faktisk er blevet mere stabilt og behandling er sat til 12 uger med halskrave. Lørdag kommer jeg i MR Scanner og der bliver taget røntgenbilleder stående. Disse nye billeder gør lægerne i tvivl om bruddet. Det bliver besluttet at jeg sendes hjem og skal til ny kontrol onsdag for at se hvordan bruddet har udviklet sig.

Onsdagens billede overbeviser lægerne om at en operation er nødvendig og jeg takker ja hertil. Jeg opereres fredag den 07.05.21 om formiddagen på Rigshospitalet. Hvor der bliver indsat ”2 skruer, UCSS CERVI CANN CORT LANGSCREW 4,0 x 48 mm”. Jeg er oppe at gå fredag eftermiddag, og bliver hjemsendt søndag formiddag.

Jeg skal have halskrave på i 14 dage når jeg er i bevægelse. Jeg må træne og lave aktiviteter indtil smertegrænse. Køre bil og cykel ude må ske når jeg har samme bevægelighed i hals/krop som før uheld samt normal reaktionstid.

Når de almindelige smerter/knubs fra skuldrene og hænder samt fra operationen har fortaget sig skulle der ikke komme men fra styrtet.

Vi ses lige pludseligt på landevejen
Bedste cykelhilsner
Bo Nyholm-Pedersen