Kære bestyrelse og cykel venner i ØCK,

Mange tak for de flotte blomster, som i har sendt til mig og min familie.

Ja, man må dø på cyklen!!

Til jeres information fik jeg søndags en blodprop i øverste del af mit hjertekammer. Situationen kunne havde været endnu mere kritisk, hvis ikke, at der i samme minutter som jeg bogstavligt dør på cyklen får hjælp. Først fra et ægtepar i bil, og få sekunder senere af en mand som tager over , hvor han starter en effektiv hjertemassage.

Jeg kan stadig mærke ham, men han har dog ikke været stærkere end jeg har kunne undgå brækkede ribben . Han holder mig i live indtil hjerteambulancen kommer frem få minutter efter. I ambulancen skal jeg forsat have hjælp, og som jeg kan læse i min rapport, genoplives yderligere 2 gange.

Jeg fik samme dag indlagt en ballon udvidelse i den berørte åre. Herefter blev jeg overført til hjerte medicinsk afdeling i Herlev, hvor jeg nogenlunde er kommet til kræfter igen. I går var jeg så meget i bedring, at jeg fik lov og komme hjem igen.
Jeg har efter samtale med lægen åbenbart gennem mange år udviklet en forkalkning, som netop i søndags blev så stoppet, at det aktiverede omtalte blodprop.

Jeg har dog brug for hvile, men forventer dog af være på cyklen, så hurtigt det er muligt og helt efter anbefalinger fra hjertelægen.

I forhold til, at jeg valgte og cykle hjem alene, er og var helt på min egen regning. Derfor kan ingen af de andre jeg cyklede med søndag stilles til regning for noget som helst.

Jeg glæder mig til, at se jer alle igen.

/Steen Svanholm